Risiko i kendt tech-aktie – kan komme i klemme i FAANG+

af | maj 26, 2021

FAANG+ feberen på Wall Street er formentlig ved at kulminere. IT-selskaberne udgør den afgørende kerne og dynamiske kraft bag USA’s rekordhøje aktiekurser. Dermed er det samtidig sagt, at der er voldsomme forskelle mellem vurderingen af aktierne i den hurtigt voksende gruppe af hotte IT-selskaber og resten af markedet.

I kraft de ekstremt store IT-børsværdier, som er blevet opbygget på børsmarkedet, er der i min optik tale om en boble. Tesla er den meste ”hyppede” af alle disse aktier. Det er dog kun en hypotese/påstand, som først vil blive verificeret, hvis der indtræffer en eksplosion. Men så er det for sent for den talløse skare af medløbere, som ivrigt promoverer upside perspektivet i deres egen satsning. De inspireres af benovelse over kursudviklingen – og det kan bero på teknisk kursanalyse, story telling, teknologibegejstring eller heltedyrkelse af disse nye Tycoons i erhvervslivet.

Det ligner dog mest af alt et kædebrev, og den slags ender som regel i skuffelse. Lærer Andersen i Matador serien fik som bekendt aldrig sit slumretæppe af hæklede lapper. Man kan så spørge, om de pågældende virkelig tror på en form for sandhed/rigtighed i deres aktieplaceringer, eller om de bare er passive medløbere, eller om de skruppelløst prøver at udbrede ideen til andre personer, som så kan købe de samme aktier og presse børsprisen yderligere op? På et tidspunkt vil de kloge behændig sælge ud (men først fortælle herom, når ballonen er sprunget). Ingen vil kritiseres for at have brudt kæden. Derimod vil alle gerne opnå ros og anerkendelse, så man må søge at skjule sig indtil man får ret.

Se hele artiklen på EuroInvestor