NORDEN sidder i baghånd – stort upside værdipotentiale

af | mar 8, 2021

Markedets reaktioner er ikke let at gennemskue på forhånd, og ofte er det fuldstændig hovedløst, hvad der foregår på børsen.

Økonomiske teorier om effektive markeder med korrekt indarbejdning af al tilgængelig viden er da heller ikke mejslet i sten men tilføjet en række forbehold og en lang tidshorisont. Så der kan ske næsten hvad som helst på kort sigt, og først efter fire år kan man påregne at markedet er faldet på plads med en korrekt værdiansættelse – men så vil der jo være indtrådt en række nye forandringer i et selskabs ydre markedsvilkår og i de indre forhold. Som den legendariske J.P. Morgan skulle have udtalt (frit citeret) er nøglepunktet for at blive rig på aktiebørsen, at man forstår markedets indre struktur: ”Det flytter sig”.

Rederiet NORDEN udsendte 04-03 sit 2020-regnskab, som udviste et nettooverskud på 86 mio. dollar (19). Justeret for salgsavancer o.lig. var tallet endnu bedre med +106 mio. dollar (23). This time high rekord. Udbyttet forhøjes markant til 9 kroner pr. aktie, da man ønsker en udlodning som følger indtjeningen, der altid svinger kraftigt i søfartserhvervet med et frit, globalt marked

Se hele artiklen på EuroInvestor