Centralbankerne holder renten nede længst muligt og glider i baggrunden

af | mar 18, 2021

USA’s centralbank Federal Reserve Bank har netop afholdt endnu et rentemøde i den kontinuerte række, og udfaldet blev helt efter bogen uden nogen form for overraskelser. Faktisk har tryghed og forudsigelighed om kommende beslutninger (uanset indhold) været et centralt punkt i flere år. Eventuelle væsentlige forandringer ”luftes” på forhånd ved at opsende prøveballoner i form af uformelle udsagn til journalister og en inderkreds af finansfolk, så man fra Fed’s side er sikker på, at det siver videre som ønsket. Hvis et sådant rygte ikke forskrækker nogen, gennemføres det.

Trods denne indarbejdede struktur bliver nogle aktører alligevel nervøse op til disse forud fastlagte beslutningsmøder. Medierne griber straks signaler om ”bekymringer i markedet” og optræder derved som en forstærker, der øger lydstyrken i dagene op til mødet. Men husk reglen: Når du kan læse noget på forsiden af en selvfed finansiel avis, så ved alle aktørerne ude på markedspladsen det allerede.

Denne uges møde i Fed’s rentekomite var ingen undtagelse, og informationerne bekræftede bare det vi alle sammen vidste i forvejen. Fed opfører sig tryghedsskabende ved at udstråle stabilitet og er ikke bekymret for knas i genstarten af den amerikanske økonomi.

Se hele artiklen på EuroInvestor