C25 listen: Farven gul andet segment – selskaber med uklare forhold

af | okt 21, 2021

Denne gruppe er vanskelig at håndtere, og man må nøje vurdere hvert selskab for sig. Konklusionen kan derfor ende med at blive vidt forskellig fra en person til en anden.

Problemer og muligheder er jo to sider af samme sag, så derfor kan man med dygtighed og held finde attraktive placeringer netop i dette segment – men man kan også let tage fejl. En smutvej er at finde frem til troværdige analyser af de selskaber, som man ønsker at kigge nærmere på. En anden metode er at grovsortere selskaberne og kun se på dem, som man enten mener sig bedst kvalificeret til at vurdere eller at udvælge de aktier, hvor man ud fra mavefornemmelse finder et spændende upside potentiale. Resten kan bare lade ligge.

Gruppen Gul med uklare muligheder omfatter ud fra min opfattelse følgende selskaber: AmbuDanske BankGenmabGN Store NordISS og Pandora.

For mit eget vedkommende er det kun Genmab, som jeg helt har opgivet som placeringsmulighed. Derfor omtaler jeg den heller ikke her. Stribevis af analytikere, børshandlere og investorer gør sig kloge på aktien. Jo bedre en aktie har klaret sig, des flere analytikere og glade investorer. Fanklubben vokser. Det er som regel optimisterne som er ude på markedspladsen for at lufte deres ideer og succes. Sammen med positivt feedback loop fra den formidable kursudvikling giver det et indtryk med positiv Bias. Husk det. Hvis der en dag går skår i glæden, er der langt hjem.

Se hele artiklen på EuroInvestor