USAs FAANG+ aktieeventyr er en farlig affære

af | mar 26, 2021

Easy come, easy go kan blive en beskrivelse af boomet på børsmarkedet for USAs førende gruppe af IT-baserede selskaber – hvis der indtræder et kraftigt dyk.

FAANG+ selskaberne fører sig frem med spidskompetencer og har sat sig på ledende markedspositioner i den nye digitale økonomi. Gruppen udvides samtidig, da flere og flere selskaber prøver at komme ind i varmen fra IT-feberen. Det opfattes nemlig som en vej til kursmæssig gevinst for aktieejerne. Især Tesla har en fantastisk evne til at tryllebinde folk, og aktien har opnået en næsten kultagtig status for nogle investorer.

Fremgangsteologi? Don’t argue with succes.
Det skorter ikke på story telling om potentialet opad for disse selskaber ved en digitalt baseret udvikling af vore samfund, og der tales med stor begejstring om tidens aktieraketter – så længe de stiger i værdi på børsen. Tid til nærmere analyse eller eftertanke har aldrig kendetegnet børsfolk, som lever i nuet. I dag dit – i morgen dat. Man hopper fra tue til tue i jagten på »hotte« aktieplaceringer med udsigt til kursstigning og har for længst forladt skuepladsen igen uden at råbe
det højt, når det hele begynder at falde fra hinanden. Det kaldes tæft, timing og nogle gange: løgnehistorier. En aktiekrejler tager nemlig aldrig fejl i sin profilering udadtil, men er på toppen af enhver bølge og væk, når det begynder at tilte….

Se hele artiklen på EuroInvestor