Her er potentialet i Bavarian Nordic-aktien

af | mar 22, 2021

Selskabet kan muligvis udvikle sig til at blive et nyt eksempel på H.C. Andersens historie ”Den grimme ælling”. Pludselig opdager fagfolk, sundhedsmyndigheder, big pharma koncerner, konkurrenter, regeringer, investorer og medier selskabets styrke.

Bavarian råder i virkeligheden over centrale kompetencer og kapacitet inden for et glemt segment af lægemidler – vacciner. De har i årevis været betragtet som betydningsløse og gammeldags uden upside potentiale i indtjening. Vacciner har været indarbejdede produkter, der primært bruges forebyggende til børn i generelle vaccinationsprogrammer, der følger barnets alder. Udvikling af nye typer af vaccine inden for hepatitis og HPV udgør en ny retning, og her er prisen langt højere.

Med corona epidemien er der pludselig opstået behov for nye former for forebyggende vacciner. Centralstyret i EU og USA-regeringen har bevilget penge til R&D-projekter og forudbestilt store leverancer for at få en forceret udvikling af nye vacciner. Det er lykkedes i rekordtempo takket være brug af genteknologi. De første produkters evne til forebyggelse og den tidsmæssige udstrækning af effektiv virkning må formodes at være begrænset. Godkendelser til brug er givet med dispensation fra de normale krav pga. de ekstraordinære omstændigheder. Supplerende data fra faktisk brug skal indsamles, og så må man jo bare håbe på at nogle (helst alle) vacciner virkelig er effektive og rækker 12 måneder frem, men det ved man først ultimo 2021. Hvis 1. generation af vacciner ikke formår andet end at fungere som et skalkeskjul for genåbning, vil der være tale om et flop.

Se hele artiklen på EuroInvestor