Disse danske aktier ville porteføljeforvalteren købe til 2022

af | dec 10, 2021

Millionærklubben-porteføljeforvalter Lau Svenssen har set nærmere på afkastmulighederne i danske aktier.

»De gode tider for danske aktier er formentlig ved at ebbe ud,« lyder det overordnet set fra Lau Svenssen. Han har i en kommentar set nærmere på fremtidsudsigterne for danske aktier, og her giver han sin vurdering af selskaberne. Det kan du læse mere om her.

»Pointen er, at der efter min opfattelse er udsigt til bedre afkastmuligheder i vore nærmarkeder, dvs. Tyskland og Norge samt til dels Sverige, ligesom resten af Euroland vil blive trukket med op af et kursløft med centrum i Tyskland og omegn,« forklarer Lau Svenssen.

»Hvis jeg skal opdele C25-aktierne i tre hovedgrupper ud fra et skøn for kursudviklingen et halvt år frem, bliver fordelingen som anført nedenfor. Hold dækker 0-5 pct. i forventet afkast, køb er højere afkast og salg er lavere afkast,« forklarer han.

Købsmulighed ud fra forventet afkast: A.P. Møller – MærskBavarian Nordic, Danske BankDemantGN Store NordFLSmidthLundbeckRockwool.

Hold ud fra forventet afkast: AmbuCarlsbergChr. HansenColoplastGenmabISSNetcompanyØrsted.

Salg ud fra forventet afkast: DSVNovo NordiskNovozymesPandoraRoyal UnibrewSimCorpTrygVestas.

Lau Svenssen hæfter sig ved, at danske aktier haft en flot kursudvikling i to omgange siden Finanskrisens dybe nedtur i 2008-09. Opturen blev nemlig ramt af en pause med udfladning i 4,5 år fra april 2015 til oktober 2019.

»Her begyndte den næste optur, men coronakrisen sendte aktierne tilbage til start på samme niveau et halvt år senere (marts 2020), bemærker han. Efter en hurtig genstart er der opnået et imponerende løft i kursniveauet på mere end 75 pct.  Toppunktet blev dog allerede nået primo august, altså i løbet af 18 måneder. Siden da har vi haft en østgående konsolidering.«

Se hele artiklen på EuroInvestor