Opkøb af egne aktier – ingen smutvej til en positiv profil

af | maj 10, 2021

Cash is king på aktiemarkedet. Nyheder eller bare rygter om udsigt til store købsordrer vil som regel skubbe dagskursen opad, da aktørerne ude på markedspladsen føler, at der nu kommer rygvind og dermed er der en gratis gevinstgevinst.

Det er ganske vist aktionærernes egne penge, men hvem vil sige Nej Tak til ”A Free Meal”? Som børsinvestor skal bare være foran og huske reglen First in – First Out. For lykkeriddere plejer det at være et spil med god gevinstchance. Uventede problemer kan dog ramme et selskab, så det hele må afblæses, men det sker kun ved voldsomme omskift.

Umiddelbart før Finanskrisen i 2008 for alvor brød ud, havde den engelske detailbank Northern Rock netop fremlagt et pænt bogført resultat og meddelt, at man baseret på god solvensdækning stod over for at starte et stort udlodningsprogram. Men sådan gik det slet ikke. I stedet ramte en kollaps banken. Udenforstående kunne måbende konstatere, at ledelsen overhovedet ikke anede, hvad banken var eksponeret i – og den lære bør ikke gå tabt: Officielle sandheder i store samfundsvigtige selskaber er ikke valide i sig selv. Jo større des værre, ser det ud til.

Se hele artiklen på EuroInvestor