Gennembrud for Zealand Pharma i USA – her er perspektivet

af | mar 23, 2021

De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har nu godkendt Dasiglucagon til brug ved nødsituationer med for lavt blodsukker. Produktets navn bliver Zegalogue, der både vil blive tilbudt i en nødpen (auto injector) og fyldte injektionssprøjter. Introduktion på markedet forventes at finde sted i juni måned, og Zealand vil selv varetage markedsføringen.

Opgaven skal udføres af det tilkøbte (april 2020) selskab Valeritas, som nu skal vise om det kan opfylde ideen bag overtagelsen, nemlig at fungere som salgsplatform for Dasiglucagon-baserede produkter. Det var en modig satsning til lav pris et år før Dasiglucagon kom i mål! Satsningen på forventet efterbevilling er nu lykkedes med første trin. Nu skal salget så vise, om der også kan opnås en kommerciel succes.

Salg i USA og udbredelse til andre lande

Produktkonceptet er stærkt ved at dække behovet for hurtig hjælp i nødsituationer med for lavt blodsukker. Virkningen er hurtig og produktet let at anvende. Et vigtigt punkt er godkendelse til børn ned til 6 år, og de udgør en vigtig gruppe med behov for adgang til hjælp uden forhindringer. Generelt opstår disse problemer med blodsukkeret blandt type 1 diabetikere (insulinkrævende behandling).

Se hele artiklen på EuroInvestor