Fuld fart frem for Bavarian i turbulent omverden

af | maj 28, 2021

Virus er med Corona blevet et område med fornyet interesse fra mange sider. I årevis var vacciner ”noget for børn” med forebyggelse og for gamle med influenza men uden stor indtjeningsmulighed for medicinalindustrien. Selskaberne trak sig derfor ud af dette segment. Interessen for vira var umulig at vække – uanset hvor forfærdelige skrækscenarier man prøvede at udmale omkring truslen fra bioterror.

Heldigvis har denne form for fuldstændig ukontrollabel udbredelse af smitsomme sygdomme endnu ikke udfoldet sig – med mindre Corona i virkeligheden opstod i et laboratorium og slap ud herfra? Den hypotese/konspirationsteori er svær at afvise, da åbenheden fra officiel side i Kina forekommer bekymrende lav. Uanset det synes et faktum dog at stå klart: Corona har sit udspring i forhold/omstændigheder, som er menneskabte – den officielle udgave er udvikling af Corona blandt dyr på en markedsplads, hvor de var stuvet tæt sammen og dermed et smitteudbrud.

For Bavarian Nordic har det betydet et ryk fra en ukendt og perifer position ind mod centrum i pharma-industriens indsats for at modvirke sygdommen ved hjælp af vacciner. I sig selv er det jo glimrende for enhver virksomhed at blive trukket ud af glemslen og tildelt positivt opmærksomhed.

Se hele artiklen på EuroInvestor