Forsikringsfeber for 50 milliarder kroner

af | jun 16, 2021

Af skade bliver man klog, men sjældent rig. De gammelkloge ord ser dog ikke ud til at gælde for tankegangen i toppen af den danske forsikringsverden.

Her køber man konkurrerende selskaber til meget høje priser, når de ”kommer i spil”, som det hedder i finanssprog. Indtil videre har Tryg brugt 37 mia. kroner på køb af udvalgte dele af Codan. Nu får de 6 mia. kroner retur fra Alm. Brand, som betaler 12 mia. kroner for køb af Codan (Danmark), der blev til overs. Tryg ejede midlertidigt 50 pct. af Codan. Netto har forsikringsselskaberne altså spenderet 43 mia. kroner på at æde hinanden. Hertil kommer dog ca. 5 mia. kroner i regulære merudgifter relateret til opsplitningen (meget store beløb) af Codan-koncernen og integration hos hhv. Tryg og Alm. Brand. Førstnævnte udgør en del af købsprisen, mens omlægningerne i driften skal tjene sig hjem i de kommende år.

Regningen finansieres imidlertid helt og fuldt via aktiemarkedet. Så er alt jo muligt, og ingen opgave er for stor. Samlet løber aktiefinansieringen op i 52 mia. kroner brutto

Se den fulde artikel på EuroInvestor