Er der gode muligheder i underskoven på det danske børsmarked?

af | apr 16, 2021

I det følgende kigger jeg nærmere på gruppen af mindre danske børsselskaber for at lede efter interessante opsamlingsmuligheder.

Små aktier er per definition altid lavere prissat end store selskaber, da der skal være mulighed for et merafkast/risikopræmie. Som investor skal man være opmærksom på, at man ved salg af aktier i et selskab med begrænset cirkulerende mængde på børsmarkedet skal kunne gå frem med forsigtighed og tålmodighed. Der kan opstå perioder med lav interesse for et sådant værdipapir og derfor urimeligt store udsving nedad i prisen. Man skal derfor have mulighed for at udskyde salget til ”en god dag” for ikke at blive ramt af en urimelig lav pris.

Den følgende gennemgang omfatter de vigtigste selskaber og dækker relevante brancher

Byggesektoren


Byggebranchen ligger i forlængelse af det omtalte lag af mellemstore børsnoterede aktier, og her er Solar og Per Aarsleff de største selskaber. Begge er veldrevne med jævn fremgang og positive udsigter. De kan opfattes som Neutral+ aktier, altså en fair vurdering set i forhold til den nuværende situation med en positiv udviklingsmulighed oveni hatten. Det er selvfølgelig altid bedst at kunne snuppe en aktie til discountpris, men toget er kørt for den form for Bargain Hunting. I stedet kan denne type af aktier med en fair pris og tilknyttet positiv bias være værd at satse på for investorer med passende tålmodighed. Der sker jo næppe noget i morgen, men man positionerer sig for at kunne få fordel af fremtidige muligheder. I en tid med nul-renter er denne type af aktier ikke så tossede – selv om det kan tage tid før de giver en større gevinst. Til gengæld burde risikoen nedad være moderat.

Se hele artiklen på EuroInvestor