De 4 G’er for aktier

af | jun 22, 2021

Der findes 4 G-punkter – for aktier.

De er defineret således på tysk: Geld – Gedanken – Geduld – Glück. Oversat til dansk betyder det altså: Penge – Vurderinger – Tålmodighed – Held. Det er disse fire elementer al aktiehåndtering handler om. Derfor er det godt at have denne forståelsesmæssige ramme liggende i sit baghoved. Selv om det i praksis er vanskeligt at træffe valg og beslutte konkrete omlægninger i en portefølje, så er det vigtigt hele tiden at have blik for den overordnede og langsigtede linje i det man foretager sig – ellers vil man famle rundt.

4G listen er udgrundet af den berømte børsmatador André Kostolany (1906-99; født i Ungarn; børshandler i Paris og New York, boede i Frankrig efter Anden Verdenskrig). Han har skrevet en række bøger om børsforhold baseret på praktisk livserfaring.

Selv om hans storhedstid ligger langt tilbage, er det værd at lære og blive inspireret af. Jeg fandt tilfældigvis en af hans bøger for 30-40 år siden på biblioteket uden overhovedet at have hørt om ham. Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke har læst flere af hans bøger – eller opsummeringer af dem.

Du kan se hele artiklen på EuroInvestor