Corona-nedlukningen er værre end epidemien – tiden som deltidszombie er snart forbi

af | jun 8, 2021

Coronaen har netto gjort os alle fattigere, men der er som tidligere beskrevet gevaldig forskel på det økonomiske facit for folk med kapitalgevinster og folk, som ikke har fået del i festen ved de stærkt stigende priser på aktiver (aktier og fast ejendom).

Fænomenet kan betegnes Asset Price Inflation, og den har fået en tand til. Det er baseret på rygvind fra en massiv pengestrøm. Det skyldes supervenlig pengepolitik i årevis med 0-renteforhold. Det har groft sagt gavnet de rige i forhold til de fattige. Man skulle forstå spillet og turde tage chancen – forudsat man var kreditværdig.

Hertil kommer så i 2020 et ekstra skub fra en del af Corona-hjælpe-milliarderne (i hvert fald en positiv effekt fra den massive forøgelse af likviditeten pga. forlængede indbetalingsfrister). De egentlige og relativt små Corona-støttebeløb er formentlig landet på et tørt sted hos erhvervsdrivende med behov for hjælp. De nye tal for de danske statsfinansers faktiske udvikling i 2020 viser imidlertid et forbløffende lavt omfang af kompensation til firmaer på kun 30 mia. kroner.

Se den fulde artikel hos EuroInvestorhttps://www.euroinvestor.dk/finanskommentar/lau-svenssen-corona-nedlukningen-er-vaerre-end-epidemien-tiden